Униформените реагират своевременно благодарение на сигнали на гражданите...

С повишаването на температурите все повече хора започнаха да избират откритите места - паркове, градинки. За сигурността ни по тези места ще се грижат служители на общинска полиция.

 

От няколко години общинските полицаи в София се борят с проблеми в града. Николай Кьосев и Радослав Никифоров са екип на общинска полиция и действат в един от най-тежките райони в София - Люлин.

 

Денят им започва с проверка за нерегламентирана търговия, заедно със служители на общинската администрация. След констатираните нарушения Радослав съдейства на служителките на общинската администрация за съставяне на протокол, който трябва да направи собственика на сергията.

 

Освен да съдействат за сигурността по време на подобни проверки, служителите на общинска полиция ще се грижат и за опазването на обществения ред на открити места - в това число паркове и градинки.

 

Усилията на органите са насочени главно да подпомогнат гражданите в ежедневната им дейност. В допълнение на това почти всеки ден правят и спонтанни проверки.

 

Освен за обществения ред, общинските полицаи ще следят и за неправилно паркирали коли в зелените площи.

 

Репортер: Михаела Карабельова