Държавният глава все пак се надява Европа да бъде обективна и да види прогреса ни..

 

"Виждате как едно некоректно решение на Висшия съдебен съвет отекна негативно не само в цялата страна, но и в Брюксел", заяви президентът Плевнелиев. Два дни след решението на Висшия съдебен съвет (ВСС) да уволни съдия Мирослава Тодорова, президентът Росен Плевнелиев също втвърди тона в коментарите си по казуса. За разлика от предните дни, когато държавният глава избягваше анализи и коментари, днес той определи решението на ВСС като "неправилно".

 

 

Въпреки това държавният глава се надява Европа да бъде обективна и да види прогреса, който България е постигнала. Оптимист на Плевнелиев идва от факта, е докладът е за петгодишен период, за който страната ни е положила големи усилия.

 

Президентът беше на посещение на Велики Преслав, където остана очарован от културното наследство и проекта, който предстои да бъде осъществен там. Плевнелиев отпътува и за първата българска столица Плиска, където ще посети Голямата базилика и ще се запознае с изпълнението на проекта "Изграждане на парк - комплекс "Оттук започва България".