Целта на визитата е събиране на достатъчно информация за последното масово клане в страната...

 

Представители на наблюдателската мисия на ООН в Сирия пристигнаха в Тремсех, в централната част на страната, за да разследват изнесените данни за поредното масово убийство. Международната общност осъди категорично последното клане на цивилни в страната и призова ООН да реагира срещу "скандалната ескалация" на насилието.

 

Наблюдателите ще се опитат да съберат достатъчно информация, за да установят истината за убийствата. Представителите на мисията преустановиха изпълнението на задълженията си заради нестихващото насилие в страната, но участват в разследването на отделни инциденти. По данни на правозащитни активисти над 150 души, сред които жени и деца, са убити в четвъртък в село Тремсех, провинция Хама.

 

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун призова Съвета за сигурност да предприеме категорични действия, за да спре войната. Той предупреди, че бездействието в случая би било равносилно на даването на разрешително за нови масови убийства в бъдеще.

 

Френският президент Франсоа Оланд пък настоя Русия и Китай да променят позициите си по въпроса за Сирия и да подкрепят приемането на по-строги санкции срещу Дамаск