Бенямин Нетаняху заяви, че ще бъде отговорено по подобаващ начин...

 

В часовете след експлозията израелското правителство обяви инцидента за терористична атака и обвини Иран. Премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че всички следи сочат към Иран и добави, че ще бъде отговорено по подобаващ начин.

 

В същия смисъл бяха изказванията на министъра на отбраната на Израел Ехуд Барак.

 

"Това очевидно е терористична атака, предприета вероятно от Хизбула, Хамас, Джихад или друга организация под покровителството на Иран или други радикални ислямистки групи.  Продължаваме да се борим с тях. Решени сме да разберем кой е поръчал нападението и кой го е извършил. Ще има възмездие. В същото време сме решени да не спираме да живеем нормално. След взимането на някои предпазни мерки израелците ще продължават да посещават различни места по света като туристи", коментира Барак.

 

На летището в Тел Авив няколко часа след нападението в Бургас израелски туристи заминаваха за различни дестинации по света. Според тях атаката в няма да спре хората да пътуват и няма да наруши нормалния им ритъм на живот.

 

"Летим за Грузия. Това, което стана, разбира се е плашещо, но животът продължава. Надявам се, че всички спокойно ще се върнем у дома", каза Рики Браун.