Потвърдено: Башар Асад е бил ранен. Междувременно Русия и Китай наложиха вето на резолюцията на ООН.

Тежки боеве се водят в сирийската столица. Армията използва танкове, артилерия и хеликоптери, за да изтласка бунтовниците от Дамаск. Офанзивата идва на фона на непотвърдена информация, че президентът Башар Асад е бил ранен и е избягал в крайбрежния град Латакия.

Сирийският президент не се е появявал на обществено място от доста време, коментират западни кореспонденти. Това доведе до серия спекулации и слухове, че той е ранен или избягал от Дамаск. Посланикът на Сирия в Москва отрече слуховете, че първата дама Асма е избягала в Русия.

По непотвърдена информация тежки боеве се водят в района на сградата на министерския съвет в западната част на сирийската столица. Към града се придвижват още танкове, твърдят свидетели.

Междувременно Русия и Китай наложиха вето на резолюцията на Съвета за сигурност, която настояваше за по-строги санкции срещу Сирия. Документът, внесен от западните държави, заплашваше страната с невоенни санкции, ако правителството не изтегли военните и тежките си оръжия от населените райони.  Това е третият път, в който Москва и Пекин налагат вето на резолюция срещу Сирия.