Идеята съобщиха в ефира на „Здравей, България” основателите Илия Младенов и Иван Ников...

Роми от Перник ще основат партия на бедните. Идеята съобщиха в ефира на „Здравей, България” Илия Младенов и Иван Ников, които ще положат основите на партията. 

 

Недоволството  им идва от факта, че се чувстват дискриминирани. Обидени са и на правителството.

 

„Наричат ни мангали”, негодуват основателите.

 

Припомняме, че миналата седмица се разрази скандал около Националната стратегия за интеграция на ромите. Документът беше качен в сайта на президентството с името “13.NationalStrategyIntegrateMangali.pdf”. По-късно файлът беше прекръстен на “13.NationalStrategyIntegrateRoms.pdf”.

 

Партията ще бъде финансирана от две фирми, а в момента основателите разполагат с 3000 лева. Вратите на формацията са отворени за всички – роми, турци, българи.

 

Акцент в програмата на политическата група ще е борбата с безработицата – поне един от членовете на бедните семейства да има работа.  Ще се противопоставят и на купуването на гласове по време на избори.

 

Единият от основателите - Илия Младенов - ще се бори да привлече повече млади хора в редиците на партията. До момента към инициативния комитет са се присъединили 50 човека. Илия очаква да се увеличат с още 100.

 

Гледайте целия разговор във видеото.