Три дни отне да се възстанови електроснабдяването в страната. Случаят се разследва.

Електроснабдяването в Индия вече е напълно възстановено. За три дни без ток бяха над 600 млн. души в 20 от 28-те щата на страната.  Транспортът спря почти напълно, прекъснато беше и водоснабдяването, защото помпите не работеха.

Прекъсването на тока на територията на почти цялата страна доведе до огромни проблеми. Късно снощи правителствен източник съобщи, че електроподаването е възстановено почти напълно в североизточната част на страната. В северната ток имаха 75% от домакинствата, а в източната - едва 40 на сто.

В столицата Делхи метрото също не се движеше, а пътниците и служителите бяха евакуирани от тунелите. Светофарите бяха спряни.

В източна Индия 200 миньори останаха заклещени под земята за часове наред. Властите обаче съобщиха, че все пак те са били спасени.

В телевизионно обръщение, индийският министър на енергетиката обяви, че причина за аварията е факта, че консумацията на електроенергия в много от щатите била повече от предвиденото. Властите са наредили пълно разследване на случая и изготвяне на програма, чиято цел е да предотврати бъдещи подобни инциденти.