Противниците на властта щурмували сградата на телевизията в Алепо...

Продължават ожесточените сблъсъци между сирийската армия и въоръжените противници на режима в Дамаск. Основни огнища на сраженията остават столицата и северният град Алепо, където бунтовници се опитват да заздравят позициите си. 

 
През изминалата нощ те са щурмували сградата на телевизията в града, а след това са били обстрелвани с авиация и са се оттеглили, посочва Сирийският център за наблюдение на човешките права.
 
Съобщава се за престрелки и в други части на Сирия.
 
Същинската битка за Алепо още не е започнала и сегашните бомбардировки са само подготовка, заяви високопоставен представител на силите за сигурност в района. Той уточни, че продължават да пристигат военни подкрепления и на място има най-малко 20 000 войници.
 
Поредната вълна от насилие идва, след като Общото събрание на ООН одобри резолюция, с която критикува сирийското правителство и осъжда неспособността на Съвета за сигурност да сложи край на кръвопролитията.
 
Русия и Китай разкритикуваха гласувания текст като подчертаха, че той подкопава усилията за мир. Руският представител в ООН Виталий Чуркин заяви, че резолюцията е едностранчива и подкрепя въоръжената сирийска опозиция.
 
Западните страни приветстваха документа, който беше одобрен с голямо мнозинство, но няма задължаващ характер.