Бунтовниците твърдят, че са готови да отблъснат евентуална атака на режима...

Около 20 хиляди войници с танкове и бронирани машини са обкръжили сирийския град Алепо.

 
Появиха се опасения, че до няколко дни армията ще предприеме широкомащабна офанзива срещу бунтовниците. Противниците на режима на президента Башар Асад твърдят, че са готови да отблъснат евентуално нападение.
 
Някои райони на Алепо са били бомбардирани, имало е и ожесточени сражения. По непотвърдена информация правителствените части използват тежка артилерия. В офанзивата са се включили самолети и хеликоптери.
 
Боевете за града стават все по-ожесточени. Високопоставен служител в сирийското правителство е заявил, че истинската битка все още не е започнала, а това, което се вижда в момента, било "само предястието".
 
В столицата Дамаск правителствените войски обявиха, че са успели да отблъснат бунтовниците от южните райони на столицата. Активист от опозицията обаче заяви, че те сами са се изтеглили и това било тактически ход.
 
Държавните медии твърдят, че Дамаск вече е изцяло под контрола на правителството. Тази информация обаче не може да бъде потвърдена, тъй като ситуацията се променя бързо, обясняват западни кореспонденти.
 
Екипът на novanews.bg се извинява за ниското качество на видеоматериала. Причината за това е внезапно възникнал технически проблем.