Държавнте медии твърдят, че правителствените войски изцяло са завзели стратегически квартал

Сирийските държавни медии съобщават, че правителствените части са превзели напълно град Алепо. Битката за един от кварталите на стратегическия град била много ожесточена, твърди телевизията.

 

Командири на бунтовниците отричат категорично, че са били изтласкани от района. Кореспонденти съобщават, че са видели танкове и бронирани машини, а Алепо е бил бомбардиран.

 

Сирийските държавни медии твърдят, че правителствените войски изцяло са завзели стратегически квартал на Алепо и са убили всички бунтовници. Командир от свободната сирийска армия обаче отхвърли тази информация. Той  подчерта, че неговите бойци сами са се изтеглили и водят партизанска война срещу частите, лоялни на режима в Дамаск.

 

Световните агенции разпространиха кадри на убити хора и разрушени сгради след бомбардировка на град, близък доАлепо. Свидетели разказват, че в района се чува стрелба и експлозии.

 

Международната  организация „Амнести интернешънъл” заклейми използването на тежки оръжия в конфликта. Правозащитниците заявиха, че атаките срещу цивилни трябва да бъдат документирани, за да може отговорните за тях да бъдат съдени.

 

В същото време бившият френски президент Никола Саркози поиска външна военна интервенция в Сирия, подобна на тази, извършена в Либия миналата година.