Отичтат ръст на кражбите на ток в Западна България

Втори кораб на Дойчин Дойчев е задържан в чужди води

Задържан е втори кораб на Дойчин Дойчев в чужди териториални води. Този път става въпрос за кораба „Варна-5”, който е на котва южно от Истанбул и чака да премине Босфора.

Причината за задържането на плавателния съд са задължения за неплатено гориво, обясни пред Нова ТВ Сергей Църнаклийски, изпълнителен директор на ИА „Морска администрация”.

Корабът плава под български флаг, а екипажът му се състои от 21 моряци.

„Корабът се прибира в България за ремонт. В момента той е на котва южно от Истанбул в Мраморно море. Изчаква преминаване на Босфора, за да може да се прибере в България. Поради неизплатени думи за предходно зареждане на кораба с гориво турските власти са го задържали, докато не се изплатят тези суми или не се представи някаква банкова гаранция”, уточно още Сергей Църнаклийски.

Припомняме ви, че другият кораб на „Сийборн” беше задържан от испанската полиция, след като на борда му бяха открити почти три тона кокаин. 21 българи от екипажа му са в ареста.


31 души загинаха при катастрофа на самолет

31 души загинаха при катастрофа на самолет в Южен Судан, с който е пътувала официална правителствена делегация. Сред загиналите е министърът по религиозните въпроси. Самолетът се е разбил в планински район в граничния щат Южен Кордофан.

Официалната делегация е пътувала за участие в празника, отбелязващ края на Рамадана.

Представител на гражданската авиация съобщи, че са загинали всички пътници в самолета, включително и екипажът. Твърди се, че малко преди кацането е била чута експлозия.

Суданската самолетна компания, собственик на самолета, е в списъка на забранените от Европейския съюз превозвачи, тъй като не спазва нормите за безопасност.


Ръст на кражбите на ток, отчитат от ЧЕЗ

Ръст на кражбите на ток в Западна България за първото полугодие на годината, отчитат от ЧЕЗ. Най-много кражби са регистрирани в София, Монтана, Враца и Област Кюстендил.

По оценки на електроразпределителното дружество, нанесените щети са за около 4
милиона лева.