Кървавата драма остави 5 деца без родители

Четворно убийство вече втори ден е водеща новина във Франция и Великобритания. Френската полиция подозира, че зад кървавия акт може би стои семеен спор за пари. В сряда 50-годишен британец, съпругата му и тъща му бяха застреляни край курорт във Франция. Извършителят уби и случайно преминаващ колоездач и рани тежко една от дъщерите на жертвите.

Френската полиция работи по версия, че главата на убитото семейство е водил дълъг спор за пари. Брат му оспорвал завещанието на родителите им. Основният обект на спора е семейния имот в Англия и къща в Испания. Тази информация идва като успокоение за жителите на района около езерото Анеси.

"Не сме особено притеснени. Май ще се окаже семейна история. Не е някой луд убиец, който се разхожда наоколо и убива хората в района", каза Катерин Пакоре, жителка в курорта.
 
Полицията се надява да получи повече подробности от едно от двете деца на семейството, които оцеляха при нападението. Едното момиче е в поддържана от лекарите кома. 4-годишната й сестричка се крила 8 часа в колата с труповете на родителите си.

Медиите в страната поставиха въпроса как полицията не е забелязала в продължение на часове, че в колата, в която са жертвите, се крие дъщеря им. Полицаите търсиха детето с хеликоптер с топлинни сензори и друга техника, преди да осъзнаят, че през цялото време то се е крило в автомобила зад телата на майка си и баба си.

„Полицаите, следователите и техническите лица свършиха добра работа. Не мисля, че са допуснаха грешки. Нека не забравяме най-важното - това момиченце беше намерено живо”, каза вътрешният министър на Франция Мануел Валс.  

Четвъртата жертва в масовото убийство е случайно преминаващ колоездач. 45-годишния Силвен Молиер, който е баща на 3 деца, излязъл да се разходи. Полицаите предполагат, че е станал свидетел на убийството и извършителят го е застрелял, за да прикрие следите си. Работи се и по версия, че убийците са били двама души.