Тервел Пулев беше категоричен, че няма да се бие за друга държава...

Притеснението в нас беше огромно, имаше напрежение. От нас се очакваше да донесем медали. До последно имаше въпросителна ще взема ли медал”, сподели бронзовият медалист от Олимпиадата в Лондон Тервел Пулев по време на гостуването си в „Карбовски: Директно”.

На въпрос колко струва този медал боксьорът обясни, че парите, които се взимат са официални и публично обявени и че всеки може да провери информацията в интернет. Въпреки това допълни, че не се бие заради парите и че не те са неговият движещ мотив.

Относно изказване на брат си – Кубрат Пулев, че е бил подценяван в България, Тервел потвърди, че в повечето моменти е било така особено в периода 2007 – 2009 г.

„Готвех сам с личния си треньор, без никакви възнаграждения. Бях държан настрана от националния отбор, защото казах истини за ръководството, за старши треньора и бях неудобен”, сподели боксьорът и допълни, че треньорът му Борислав Бояджиев е бил единственият човек, който е вярвал в него.

Тервел Пулев беше категоричен, че дори и друга държава му предложи огромни пари, за да се бие за нея, той няма да се съгласи.

Боксьорът призна, че е имало моменти, когато си е мислел за оттегляне от бокса:

„Имало е не по мое желание, а по неволя, защото не съм виждал логичен смисъл – и от към заплащане и не съм си вярвал сам на себе си.”

Какво разказа Тервел Пулев за семейството си и за болката – гледайте във видеото.