Преди старта на шоуто Любен Дилов-син попита реклама или антиреклама е участието в него...

Самата природа на формата ВИП Брадър е направена така, че ти да се излагаш. Поради три основни причини – първо самият факт, че ти нямаш какво друго да правиш в най-активния сезон от годината, второ, че егото ти и нуждата ти да си пред камера е толкова голямо, че ти не осъзнаваш, че два месеца да си пред камера е много дразнещо и трето, че ВИП Брадър си изкарва парите, показвайки как ти се излагаш”, на мнение е писателката Людмила Филипова, която е отклонявала покана да участва в шоуто. Тя заключи, че участието във ВИП Брадър е антиреклама.
 
Повод за това й изказване е въпросът, чийто отговор водещият Любен Дилов-син се опита да потърси, а именно - „Реклама или антиреклама е да участваш във ВИП Брадър?”.

„Това е едно страхотно шоу. То е като правителствен коктейл – всички знаят, че е много яко, но го отричат, защото ги е яд, че не са поканени”, коментира Любен Дилов-син часове преди официалния старт на новия сезон на предаването.

Според него предаването е като дремещата свиня – много хора го отричат, но всичко го гледат, въпреки че го обвиняват го за пошло и непрестижно.

Позицията на журналиста Владо Береану обаче беше много по-различна от тази на водещия. Той призна, че не би се съгласил да участва, тъй като влизането във ВИП Брадър се определя от това някоя личност да е вече в края на кариерата си:

„Това може да го покаже така любимата Памела Андерсън. Тя вече пенсионерите ще ги привлече, защото в това, което прави е пенсионерка.”

Старши треньорът на баскетболния отбор „Левски” Тити Папазов заяви, че след участието си във ВИП Брадър много от звездите рухват.

Цялата дискусия в студиото гледайте във видеото.