Актьорският екип разкри, че вибраторът в пиесата не е този, който познаваме днес

Пиесата по текст на Сара Раул, номинирана и получила наградата „Пулицър” - „В съседната стая или пиеса за вибратора”, е едно от новите заглавия в афиша на Народен театър „Иван Вазов”.

Актьорите в студиото на „Здравей, България” – Мариус Донкин, Фахрадин Фахрадинов и Илиана Лазарова, обясниха, че в пиесата има и достоверни неща, и елементи на фикция. Те подчертаха, че вибраторът, който зрителите ще видят на сцената в Народния театър, не е този, който всички познават.  

Във връзка с публикациите в пресата, че новата постановка е скандална, Мариус Донкин заяви следното:

„Ако това е пиар кампания, знаем, че има и негативна такава, нека бъде така. Нека това да пише пресата, ако това доведе зрителите, за да гледат този спектакъл”.

По негови думи Сара Раул обаче се опитва да доизясни и задълбочи отношенията между хората, живеещи в края на 19-ти век, да разкрие душите им и да им даде сила да открият тишината в себе си и да я споделят с другите.

Той допълни, че според него скандалното може да се открие в съпоставката между хората, живели тогава, и хората, живеещи днес – в 21-ви век:

„Ако разликата е в недобра посока, може би това е скандално.”

В актьорския екип са включени още Бойка Велкова и Стефан Спасов, а режисьор на постановката е Валентин Танев. Сценографията и костюмите, дело на Мира Каланова, спомагат за правдоподобното пресъздаване на реалността от 19-ти век.

Премиерните дати на представлението са 27-ми и 28-ми септември.

Какво точно ще видят зрителите в новата пиеса гледайте във видеото.