“Отечествен фронт” прави реконструкция на случилото се в Симеоновград по факти от следствието

В последната събота на септември социалният ъндърграунд “Отечествен фронт” прави реконструкция на случилото се в Симеоновград по факти от следствието.

 

“Ще докажа на вас и на смешната ни държава, че вие и тя унищожавате децата си. Убивате ги и не им давате възмездие. Не се интересувате от трагедията и от бъдещето на самата държава. Ще докажа накъде отново отиват нещата - че в тази страна няма виновни и никога няма да има. Ще докажа, че не се обичате, а децата си мразите”, обещава Мартин Карбовски.

“Случаят “Симеоновград” – бяха убити с кола шест деца на Великден. Преди година и половина. Показал съм ви жертвите. Днес ще ви покажа и така наречения убиец”, допълва водещият.

На Великден 2011-та година една кола в Симеоновград уби на тротоара шест деца. Данаил Георгиев, за когото се твърди, че е карал пиян колата, получи дванайсет години затвор на първа инстанция. Но Данаил не се приема за убиец - иска доказателства за това. Твърди, че не помни нищо от нощта на катастрофата.

Заради удобната, но и възможна версия за амнезията, "Отечествен фронт" прави опит за реконструкция на случилото се по факти от следствието. И някои от фактите наистина са странни и се изнасят за пръв път. Има жертви, трябва и възмездие. Но има осъден, който иска доказателства. Най-интересният момент в този филм на предаването е майката на Данаил и нейната защитна пледоария. Майката, която е на страната на сина си и това е естествено.

“Амнезия – това е думата, с която наричаме тази история. Но не говоря за амнезията на Данаил, а за вашата амнезия. Ще позволите ли шестте деца от Симеоновград да останат неотмъстени? Но има и друг въпрос: Ще позволите ли, ако Данаил не е карал колата, той да опере пешкира? Това също е възможна версия, макар и много удобна за пиян шофьор”, коментира Карбовски.

“Господ ще съди Данаил, ако е убил децата от Симеоновград. И ще го накаже тежко, ако лъже. Но Господ ще накаже и майката, ако не е зад сина си. Господ ще накаже и нас, ако отново няма виновни. Ще ни съди, защото не дадохме на жертвите спокойствие в гроба им и не дадохме пример това никога вече да не се случва. Очаквайте продължение, ако Господ е милостив”, допълва Карбовски.

Не пропускайте ”Отечествен фронт” в събота, 29 септември, от 18:00 ч. по Нова телевизия