Гледайте двата репортажа в събота и неделя от 19.30 часа

Събота, 29 септември, 19.30 ч.
Тема: Вятър и вода
Автор: Николай Василковски
Оператор: Владислав Топчиев

 

Морето е приятел само с онези, които уважават неговите правила. И са готови да се подчинят на вятъра и водата. 70 души в 7 яхти се опитаха да спазят тези закони сред опияняващата красота на Егейско море и гостоприемството на симпатичните островчета Самотраки, Лимнос и Тасос.

 

Голямата септемврийска флотилия на клуба за мореплаване и морска романтика „Ветроморски” изпита уменията на опитните капитани и нервите на любителите, стъпили за първи път на борда на 40-метровите яхти.

 

Как се управлява ветроходна лодка? Кой ще победи в битката за надмощие – капризите на вятъра и водата или смелостта на екипажите, и как репортерът на Нова ТВ Николай Василковски ще ни отведе на истинско морско пътешествие – тази събота (29 септември) в „Темата на Нова” от 19.30 ч.

 

Неделя, 30 септември, 19.30 ч.
Тема: Арабската есен
Автор: Данаил Глишев

 

През месец юли клип, публикуван в интернет, предизвика силен гняв у мюсюлманския свят. Част от филма „Невинността на мюсюлманите”, той показва пророка Мохамед като смешен и похотлив човек, а не като спасител и войн. За напрежението, което клипът предизвиква, светът разбира едва след убийството на американския посланик в Либия – Кристофър Сименс, и последвалите атаки, взривове и самоубийствени атентати.

 

Ескалиралото напрежение отново повдига редица наболели въпроси, които все още търсят своето разрешение – какво поражда гнева на мюсюлманите, къде се корени конфликтът между Изтока и Запада, застрашени ли са трудно извоюваните плодове на „Арабската пролет” и най-важното – какъв е изходът?

 

Отговорите ще потърси репортерът Данаил Глишев в неделното издание на „Темата на Нова” – 30 септември, от 19.30 ч. по Нова ТВ