Албена и Радослав не работят и живеят от 5 месеца на улицата

В столичния квартал „Стефан Караджа” Албена и Радослав, които са брат и сестра, от около 5 месеца живеят на улицата в малка постройка между две дървета, която са направили сами с подръчни средства. Там няма нито ток, нито течаща вода.

Баща им е починал преди няколко години, а майка им в момента е в болница, тъй като изпаднала в депресия, след като спряла да се храни и да пие вода заради стреса. Албена обясни за „Здравей, България”, че в основна причина се превърнало това, че майката им останала без работа, а нито тя, нито брат й работели.

Преди да останат на улицата двамата живели в един преграден вход, но ги изгонили за неплатени наем и сметка за ток.

Радослав призна, че е учил до 8-ми клас, а сестра му има средно специално образование по икономика и мениджмънт. В момента единствено той поработва от време на време като чисти мазета, боядисва, изхвърля боклук. Албена е работила до преди една година във верига магазини като касиерка, но я уволнили.

Двамата нямат на кого да разчитат и отрекоха да получават каквато и да било помощ. Единствените им приятели са няколко бездомни кучета.

От общината им предложили да ги настанят в общежитията в Красна поляна, но само тях двамата и то три месеца. Албена и Радослав обаче са категорични, че няма да оставят майка си и ако трябва ще живеят с нея на улицата.

Какво още споделиха те за „Здравей, България” гледайте във видеото.