Маргарита Попова заяви, че няма намерение да влиза в предстоящата битка за поста

 

За неща като избора на кандидати за поста на главния прокурор все още се правят пазарлъци, заяви вицепрезидентът и бивш магистрат Маргарита Попова в ефира на „Всяка неделя”.
 
Тя подчерта, че не непременно бившите и бъдещите първи обвинители са избрани в такива условия. И категорично отрече намерение да участва в предстоящата битка за позицията.
 
„Вицепрезидентската длъжност ми пасва, много я харесвам и се чувствам добре”, каза още Попова.
 
Тя сподели, че работата й в съдебната система я е научила, че трябва да се пази от зависимости.
 
„За мен е грях да отказваме да живеем исторически. Трябва да заживеем така, че да правим промяна, а не да стоим в блатото на подмяната. Аз няма да мирясам и като вицепрезидент, защото искам да живея исторически”, заяви още вицепрезидентът.
 
Тя бе категорична, че застава зад решението на държавния глава Росен Плевнелиев да напусне церемонията по полагане на клетва на новите конституционни съдии. До този акт на президента доведе съмнението в добрата репутация на един от магистратите – Венета Марковска.
 
„Не се харесват хора, които не правят компромиси и не могат да бъдат контролирани. Контролират се хора, които има с какво да бъдат контролирани”, коментира още Попова.
 
Цялото интервю на Кеворк Кеворкян с Маргарита Попова гледайте във видеото.