Иван Костов е "патерица на БСП", допълни коалиционният му партньор Веселин Марешки

„Кунева е „Вечната Амбър” в политиката. 23 години тя не е слизала от власт”, заяви в „Директно: Карбовски” лидерът на РЗС Яне Янев.

„Тя сега иска да влезе в парламента, но не да управлява, а да е в опозиция, за да си осигури имунитет. Кунева и Даниел Вълчев имат много причини да ги е страх”, заяви Янев. Според него Меглена Кунева ще вкара в парламента още министри от Тройната коалиция,  които „ги грозят тежки проблеми с правосъдието”.

Неговият коалиционен партньор Веселин Марешки пък нападна Иван Костов, като обвини лидера на ДСБ, че е „патерица на БСП”.

Що се отнася до левицата Марешки обвини БСП в „страшно двуличие”.

„Министър на БСП вкарва тяхна фирма в държавните поръчки, заминава си министърът и на следващия ден тази фирма я няма”, обясни Марешки, но не пожела да назове името на въпросната фирма, която според него се е облагодетелсвала от управлението на Тройната коалиция.

Марешки отрече да има амбиции да става здравен министър.

„Мислите ли, че ми е толкова ниско нивото. Моята роля е много по-глобална”, заяви фармацевтичният бос.
 
„С определени промени в наредбите, може всички цените на лекарствата да паднат от 30 до 70%.Ако това не стане до една година след изборите, напускам парламента”, допълни варненският бизнесмен, който е убеден, че на следващите избори коалицията между него и РЗС ще вкара в парламента поне 25-30 депутати.


След изборите двамата смятат, че могат единствено да се коалират с ГЕРБ, ако това попречи на Тройната коалиция да дойде на власт.