Официалната позиция от името на групата направи в парламента председателят Красимир Велчев

Ден след премиера Бойко Борисов и депутатите на ГЕРБ призоваха избирателите си да гласуват с „Не” на предстоящия референдум за развитието на ядрената енергетика. Официалната позиция от името на групата направи председателят на ГЕРБ в парламента Красимир Велчев.

 

Опозицията призова 76-те депутати от ГЕРБ, които регистрираха инициативен комитет пред ЦИК в защита на въпроса за референдума, да кажат как ще гласуват на допитването в края на януари.

 

„Призоваваме 76 народни представители от ГЕРБ да определят окончателната си позиция по отношение на това как ще гласуват на референдума”, каза Иван Костов от "Синята коалиция".

 

Ние подкрепяме напълно развитието на ядрената енергетика. Доказателството е работата за запазване удължаване живота на АЕЦ „Козлодуй” и изграждането на 7-ми блок. Апелирам обаче към нашите избиратели да гласуват с „Не” на референдума”, призова Красимир Велчев от ГЕРБ. 

 

„Убеден съм, че ще го кажете три пъти, защото и премиерът каза три пъти „Не”, коментира Лютви Местан от ДПС.

 

„Свети Петър се е отрекъл три пъти от Исус Христос преди да го прегърне. Да не вземете и вие да се отречете три пъти и накрая отново да прегърнете тезата за развитието на ядрената енергетика чрез строителството на нова ядрена централа”, отговори от своя страна Иван Костов.