Спрягат още Лютви Местан и Рушен Риза за лидерския пост

В НДК започва осмата Национална конференция на ДПС. Десетки областни структури номинираха Ахмед Доган за лидер.

Вчера обаче се появиха информации, че той се готви да напусне поста си, а начело на ДПС евентуално да застанат Лютви Местан или Рушен Риза.

Дали това ще се случи или става дума за спекулации, които обикновено съпътстват големите форуми на Движението за права и свободи напоследък, предстои да разберем през днешния ден.

Преди четири години, пред делегатите на предишната конференция лидерът на ДПС каза, че е дошло време да се раздели с рожбата си, дословно – „Дали сега или след години, няма особено значение.” Развръзката, ако има такава, предстои.

По покана на ДПС Бюрото на Либералния интернационал заседава в София на 18 и 19 януари. Сред участниците в заседанието са президентът на Либералния интернационал Ханс ван Баален и Маркус Льонинг – член на Бюрото и пълномощник на германското федерално правителство за политиката по правата на човека и хуманитарната помощ. Всички представители на Бюрото на Либералния интернационал, пристигнали в София, ще бъдат гости на Националната конференция на ДПС.