Бойко Борисов и Тодор КоджейковТова се разбрали с Доган, твърди бившият шеф на НРС генерал Атанас Атанасов

На среща между Бойко Борисов, Тодор Коджейков и Ахмед Доган е договорено бившият лидер на ДПС да не предявява публични претенции към охраната от Националната служба за охрана (НСО). Това заяви  в парламента бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) и общински съветник от ДСБ в София Атанас Атанасов.

 

По думите му на днешната пресконференцията на НСО ще има няколко наказания от рода на порицание на преките охранители и на един техен началник.

 

„Тази информация е изключително тежък скандал. Това означава, че в България няма процедури, по които се определя кой е виновен, кой е невинен. Събират се някакви хора, които решават как да свалят общественото наказание”, заяви Атанасов и допълни, че „някъде задкулисно се събират Бойко Борисов, Ахмед Доган и Коджейков и решават да замажат случая”.

 

„На цялото българско общество стана ясно, че това беше тежък провал на личната охрана на Ахмед Доган, защото, ако нападателят боравеше с огнестрелно оръжие, той щеше да застреля жертвата”, заяви бившият шеф на НРС.

 

Атанасов смята, че цялото ръководство на НСО трябва да си отиде, защото има тежък провал. „Така са организирани охраните на президента, премиера и всички, които се охраняват. Това означава, че утре и те могат да станат обект на покушение с краен резултат убийство”, заяви Атанасов.