Музикантът коментира, че подкрепя протестите с идея, призоваващи към смяна на системата

„Аз съм привърженик на протестите и бунтовете, но този бунт в момента не ми е по сърце”, коментира пред БГНЕС Васил Георгиев – Васко Кръпката.

„Бил съм на всички протести, на които не се говори за цената на битовите разходи. Бил съм на протести, в които се говори за идея, за смяна на система. В тези протести не участвам, защото не съм съгласен с някои неща, не съм съгласен да се гори американското знаме, не съм съгласен да се обръщат контейнери”, обясни Кръпката.

Той изрази съгласието си за протести „против мутрите, престъпниците, против руската мафия”, но според него в случая има „нещо гнило в цялата работа”.

„Не ми харесва хората да излизат на улицата само заради сметките и заради цената на салама. Никой не споменава за руския газ и зависимостта от Русия, която мен ме притеснява повече", коментира още той.

„Съгласен съм с това, че на хората доходите им са ниски, моите също са ниски. На майка ми пенсията е 147 лева, но тук подозирам предизборни трикове на комунистите”, заяви Васко Кръпката.

„Има едни плакати на този протест, в които всички партии, участвали в управлението през последните 23 години са сложени под един знаменател. Аз не съм съгласен с това нещо. Това е Бай Ганьо. Бай Ганьо твърди, че всички са маскари и накрая си прави партия, за да им покаже как стават далаверите. Алеко Константинов е измислил Бай Ганьо, за да осмее чертата на българина да слага всичко под един знаменател. Аз не мога да сложа Нона Ананиева и Надежда Михайлова под един знаменател., не мога да го направя и с Иван Костов и Жан Виденов, както и с Филип Димитров и Бойко Борисов", добави той.  

Kирил Маричков: Циреят се спуква, на хората им е дошло до гуша

„На страна съм на хората, не виждам нищо радостно в това, което се случва. Това е само един от поводите, а има много поводи, те се натрупват нещата и изведнъж циреят се спуква, имало е и други такива случаи в този преход, не е това единственият. И след това хората са се надявали, че нещата ще се оправят, но се оказва, че се тъпче на едно място”, коментира пред БГНЕС музикантът Кирил Маричков по повод масовите протести в страната.

„Неприятно е това, което се случва, неприятно е за държавата, че 23 години след прехода все още стават такива неща”, лаконичен бе музикантът.