Бракониерите режели дървета в близост до имот на бившия общински съветник

Незаконна сеч и опит за убийство в Разложко. За това алармира икономистът Владимир Каролев. Инцидентът се разиграл в нощта срещу вторник, когато бракониери започнали да режат дървета в близост до имот на бившия общински съветник.

 

В понеделник вечерта икономистът Владимир Каролев за пореден път чува резачка в гората отсреща. Вижда и падащо дърво.

 

„Понеже това не е за първи път и знаем, защото сме виждали с очите си, че това са съседи в овчарника, се обадихме и на полиция, и на горско, а с двама мои колеги тръгнахме по този склон и хванахме един от работещите в овчарника с резачка в ръцете си”, разказа Владимир Каролев.

 

Работникът обяснил, че просто реже сухите съчки, но по-късно обясненията прерастват в скандал.

 

„След малко се присъедини един друг човек, доста едър, който е син на един от собствениците на овчарника и в един момент запали резачката и започна да ме гони. Псувните няма да ги казва, но ме заплаши, че ще ме заколи, ще ме утрепе. Микробус тръгна да ме гони и гази по шосето. Направих клип, в който се вижда как този микробус тръгна към мене”, каза още икономистът.

 

На мястото на инцидента веднага пристигат екипи на полицията и горското стопанство в Разлог. Съставят пореден акт на един от нарушителите, който по-късно е задържан в полицията. А собствеността на гората е в процес на изясняване.

 

Въпреки инцидента от полицията в Разлог отчитат рязък спад на незаконната сеч в региона.

 

Целия разказ на Владимир Каролев гледайте във видеото.