19-годишният Царнаев е с рана от куршум в устата, който е засегнал езика му

Заподозреният за взривовете по време на бостънския маратон Джохар Царнаев е дошъл в съзнание и вече дава писмени показания на следователите, съобщиха няколко американски медии. 

 

19-годишният Царнаев е в реанимацията на болница в Бостън с рана от куршум в устата, който е засегнал езика му и е излязъл през врата.

 

Следователите са започнали да разпитват подробно Джохар Царнаев за 26-годишния му брат Тамерлан, който беше убит в престрелка с полицията. Разследващите се опитват да научат дали двамата са имали съучастници в терористичния акт, при който загинаха трима и бяха ранени над 170 души. 

 

Следователите се интересуват от подробности по изготвянето на самоделните взривни устройства, открити в дома на Джохар Царнаев и по време на задържането му. 

 

Предполага се, че раната отзад на врата му е в резултат от опит за самоубийство. Той има и друга огнестрелна рана в крака, съобщиха от бостънската полиция.

 

Засега следователите работят по версията, че двамата са действали сами и не са били свързани с организирани терористични групировки извън САЩ.