15 фотографи представиха творбите си на „Фотофест София”

За да разкажеш вълнуващо и истински една история не е задължително да използваш думи. Понякога образът и уловеният момент говорят повече от стотици  изписани изречения.

 

Потвърждават го безапелационно 15 майстори на обектива, участници в изложба за документална фотография, част от „Фотофест София”.

 

В много региони по света има недостиг на вода и обикновените хора като нас не успяват да се докоснат до нея”, казва Боряна Кацарова. Затова тя избира да посвети фотоесе на водата и човека.

 

България има неизчерпаеми източници на вода. Затова цялата серия е заснета в български минерални източници, където съм чакала хората седмици наред”, казва фотографката.

 

Елена Героска не чака. Тя чука на вратата на непознати и ги моли да ги снима.

 

Става въпрос за личното пространство на хората. Най-общо казано намирам непознати хора, за първи път ги виждам. Отивам в тях и ги снимам и чрез фотографията се опитвам да вникна най-близко до тях. Всеки човек се страхува от чужди хора. И си го пази това лично пространство. Аз по нахален начин се опитвам да влезна и да видя докъде ще ме пуснат”, сподели тя.  

 

Така успява да спечели доверието и съседите си в стара кооперация на „Дондуков”, както и на Любомир Милчев-Денди. Доверието на непознати протестиращи печели и Георги Кожухаров, който издирва героите от снимките си и ги заснема в ежедневието им.

 

Репортер: Мария Милкова