Протестите са срещу физиономиите, необходимо е ново ляво и ново дясно, смята режисьорът

Ще падне ли правителството при очаквания вот на недоверие заради културата. В отговора на този въпрос помогна режисьорът Теди Москов, който коментира политическата и обществена обстановка в страната.

 

Повод за гостуването на Москов в „Събуди се” стана и новата му постановка „Професия лъжец”, която вече се играе на сцената на варненския Държавен куклен театър.

 

„Професията на лъжец е професията на актьора. Доброволно излъгани хора стоят пред лъжци, на които им плащат. В живота без лъжа не може, но и без истина не може. А политиците са най-долнопробните лъжци”, отбеляза режисьорът.

 

Необходимо е ново ляво и ново дясно”, убеден е Теди Москов, според който протестите на улицата са срещу физиономиите. „Трябва да се сменят всичките. Има както червени, така и сини, и зелени боклуци”.

 

Прогнозата на Москов е, че правителството на Пламен Орешарски няма да падне с вотове, включително такъв за политиката в областта на културата. „Всичко зависи от една групичка хора, които ходят в парламента, пък не гласуват.”

 

От видеото ще чуете повече от коментара на Теди Москов и ще научите подробности за новата му постановка.