В предаването получили писмо, в което се забранявало да бъде споменавано името на футболиста

Валери Божинов направи опит да цензурира "Горещо" заради интервюто с плеймейтката Моника Валериева, което Венета Райкова ще пусне тази събота.

 

Предстоящият брой на "Горещо", в което Венета Райкова ще пусне интервю с плеймейтката и определяна от таблоидите като любовница на Валери Божинов Моника Валериева, се оказа ябълката на раздора. От продуцентската компания на предаването разпространиха писмо до медиите, в което споделят, че Валери Божинов е направил опит да забрани на Венета Райкова да излъчи интервюто. Текстът е подписан лично от Райкова.

 

"Преди няколко дни едро момче с дебели златни ланци донесе "на ръка" в офиса на предаването ни запечатан плик. Беше странен "куриер". Такъв идваше за пръв път. В плика имаше писмо. Странно писмо. Такова получавахме за пръв път... Странно писмо, доставено по странен начин с още по-странни мотиви, за които можем само да гадаем. Може би са продиктувани от това, че е "узнал" за записаното интервю с модела Моника Валериева? Кой знае? И кой се страхува от това момиче?", се пише в писмото.

 

Валери Божинов пише в своето съобщение: "Узнах, че в подготвеното за излъчване предаване се използва моето име и се съдържат кадри с моя образ, както и се твърдят факти, които засягат пряко личния и интимния ми живот и семейните ми отношения. С настоящето писмо ви уведомявам за ИЗРИЧНОТО СИ НЕСЪГЛАСИЕ моето име и образ да бъдат използвани във връзка с предаването, в това, както и във всяко следващо предаване. Считам това за мое конституционно право."

 

Гледайте ексклузивно интервю с Венета Райкова тази събота в "Студио ВИП" от 13.30.