Любопитната случка се разигра пред очите на 100 хиляди души на площад „Свети Петър” в Рим

Папата е магнит за децата. Той ги прегръща, гали и дори целува. Главата на Римокатолическата църква папа Франциск обаче беше изместен от мястото си пред погледите на 100 хиляди души на площад „Свети Петър” в Рим. 

 

По време на литургията за Деня на християнското семейство, папата обърна особено внимание на децата. Но едно малко момченце не само привлече погледа му, но и този на целия свят. 

 

Детето стана от мястото си и дойде да провери папа Франциск. Дори целуна кръста му, преди да се отправи на инспекция по сцената. 6-годишният младеж продължи да се връща при Светия отец, очевидно решил да си поиграе с него. Дори се самоназначи за охрана.

 

Когато папата стана, за да говори пред събралото се на площад „Свети Петър” множество, един от кардиналите се опита да премести момченцето. То обаче категорично отказа. А когато папата започна да поздравява гостите, детето се опита да му попречи. След това смени тактиката и започна да води други хора за среща с Франциск. Тук се намеси охраната, която дори предложи подкуп във вид на бонбон на момчето, за да го накара да си тръгне, но неуспешно. Дори прегърна крака на папата. 

 

Оказа се, че 6-годишното дете е сирак от Колумбия, подобно на папата. Момченцето е осиновено преди една година от италианско семейство, което през цялото време е било в публиката. И накрая, след като направи няколко упражнения за врата, детето предприе най-смелата си стъпка - зае мястото, освободено от главата на Римокатолическата църква. 

 

Ватиканът официално публикува снимка на случилото се в една от социалните мрежи с надпис "Специален гост на папа Франциск".