Според математика е абсурдно децата да решават проблемите на държавата

Това, което се случва, за мен е абсурд. Ние сме пуснали децата напред, стоим и гледаме какво става. Едните ги заклеймяват, а  другите ги подкрепят. А всъщност отговорността е на нас – на големите. Не може в една държава децата да решават нещата. Друг е въпросът, че многократно в историята след студентски бунтове са ставали най-големите промени, най-вече в положителна посока. 


Това заяви за „Здравей, България” математикът проф. Михаил Константинов.


Той допълни, че българските студенти имат дълга традиция в участие в политически стачки и действия и се върна назад във времето до 1908 г.


„Няма нищо лошо, че това са политически искания”, на мнение е математикът.  Той бе категоричен, че няма нищо лошо в това, че ранобудните студенти пречели, тъй като целта на всеки протест е да пречи, за да бъдат чути исканията на протестиращите.


Михаил Константинов обаче направи едно важно уточнение: „Технологичното време да се направят нови избори от момента, в който решим да ги правим, е 3 месеца. В този смисъл е  добре да бъдат реалистични исканията или поне, искайки избори сега, да знаем, че те ще бъдат в най-добрия случай догодина.” 


Математикът обясни, че когато има избори, държавата  между два и три месеца не работи, тъй като всеки се е втренчил в изборите. По тази причина, личното мнение на професора е, че повече от едни избори догодина не би трябвало да има. Припомняме ви, че такива вече има планирани – за Европейския парламент, които ще се проведат през май.


Управляващи и опозиция трябва да седнат и да се разберат, няма децата да ги оправят.  Управляващи и опозиция трябва да разберат, че заедно ще паднат от много високо и много ще пострадат лично, ако не мислят за България. Ако това не го разберат, по-добре да няма политическа класа”, заключи проф. Константинов.


Междувременно, в телефонен разговор за "Здравей, България" кметът на Перник Росица Янакиева заяви, че Община Перник не е организирала и не изпраща в София никакви автобуси.

 

"Автобусите, за които има информация, се организират от БСП-Перник. В тези автобуси няма общински служители", заяви кметът.  


Твърдението й идва, след като сайтът zapernik.com разпространи кадри, за които се твърди, че показват общински служители, които организирано тръгват към София, за да участват в нещо като шествие срещу шествието на ранобудните студенти и техните преподаватели против кабинета „Орешарски”. Предполага се, че кадрите се заснети към 7.20 ч. на паркинга до Общината.


Виждайки кадрите, председателят на Общинския съвет, който е от ГЕРБ и е опонент на Росица Янакиева, обаче коментира, че в организираните автобуси има и общински служители.

 

Повече гледайте във видеото.