Проблемът е отдавна, преди идването на сирийските бежанци, заяви Ангел Джамбазки

Хотелите в района на улица „Пиротска” в София са се превърнали в свърталище на нелегални имигранти, предупреди зам.-лидерът на ВМРО Ангел Джамбазки.

 

По думите му проблемът е отдавна, много преди бежанската вълна от Сирия.

 

Джамбазки коментира в предаването „Здравей, България ” нападението над младо момиче в магазин на улица „Пиротска”.

 

„Тези хотели са пълни с такива хора, те са агресивни, тези хотели са се превърнали в свърталище на нелегални имигранти”, заяви Джамбазки.

 

Хората в района също са притеснени, че има липса на информация какви са тези хора, откъде са и какво ще се прави с тях. Според свидетели обаче проблемът не стои от пролетта.

 

„През пролетта започнаха да идват хората с африкански произход. Арабите от африкански произход са млади хора, до 30-годишни”, заявиха близки на наръганата миналата седмица Виктория. По думите им в събота, след инцидента, полицията е проверила хората, които се събират на групи около джамията, но преди това не е имало проверки.

 

Ръководителката на състава, в която танцува Виктория, се възмущава също, че има партии, които се опитват да извлекат дивиденти от трагичния инцидент.

 

Бежанският проблемАнгел Джамбазки също смята, че проблемът с нелегалните имигранти в района е по-отдавна.  

 

„Не може центърът на София да се превърне в арабско гето. Всяка вечер полицията е там. Нелегалните имигранти трябва незабавно да бъдат репатрирани, а на бежанците от войната е нормално да се окаже помощ”, заяви Джамбазки.

 

За изгонването на нелегалните имигранти от България се обяви и журналистът Владо Йончев.

 

„Да се влезе нелегално в България от страна, която не е във война, това е нелегален имигрант и те трябва да се гонят от страната”, заяви Йончев. Според него истерията около бежанците се разпалва от хора около правителството.

 

„Тази тема отклонява вниманието от важния въпрос - протестът за оставката”, заяви Йончев. Според него трябва да има ясно разграничение между бежанци и нелегални имигранти.

 

Целия разговор гледайте във видеото!