Инициативата "Празнични герои" си поставя за цел да дари усмивка на по-бедните деца

В навечерието на Коледа една благородна инициатива си поставя за цел да дари усмивки на бедни деца. В голям столичен търговски център се организира събиране на играчки.

 

„Миналата година беше организирана първата подобна кампания. Тогава бяха зарадвани 1000 семейства в нужда, като им занесохме Коледни пакети за едно приказно прекарване на празниците. Повторихме инициативата на Великден, когато помогнахме на 2000 семейства. Този път целта ни е това да бъдат 5000 семейства. Опитът, който имаме от посещенията си в тази кампания, е че най-голямата радост за децата са играчките, които Дядо Коледа носи. Събрали сме около 5000 играчки за 5 уикенда, казва една от организаторките на кампанията Мила Христова.

 

„Противно на всички очаквания, че децата не могат да се разделят с играчките си, тук виждаме, че това не е така. Децата идват с широки усмивки и са много щастливи, защото те самите знаят, че правят нещо добро”, допълва тя.

 

Играчките ще отидат при децата на семейства в нужда. „Работим със списъци на Столична община и на наши партньорски организации и фондации”, споделя Мила. Освен играчки се събират и много други продукти, има и нужда от много доброволци.

 

В сайтът на организацията има бланки, на които хората могат да се регистрират.  Всеки може да се включи в кампанията, като изпрати на DMS номер 17 777 кратък текст DMS GEROI, или да изпрати дарение на банковата сметка на организацията.