Мнението на двама българи, бакалаври по икономика от Бристол и Станфорд

Двама българи, бакалаври по икономика от Бристол и Станфорд, добавили впечатляващи магистратури към биографиите си и добавили имената си под декларация в подкрепа на протестиращите студенти в България.


Свързва ги Европейският институт по бизнес администрация ИНСЕАД. И убеждението им, че днешните протести, целящи оставка на кабинета „Орешарски”, отстояват морални ценности. Като тях мислят още 82-ма българи, също възпитаници на ИНСЕАД.


„Смятам тук да продължа живота си. В България имам семейство и преди 10 години взех това решение да се върна в родината си и засега смятам да остана тук”. Това заяви за „Събуди се” Христо Стефанов, възпитаник на Европейския институт по бизнес администрация ИНСЕАД.


От своя страна Александър Йорданов заяви, че за обучението му са нужни средства, които няма как да изкара в България и затова му се налага да работи в чужбина. Сега той е в България и работи безплатно за благотворителна кауза.


За мен протестите са реакция на организма на обществото – защитна реакция срещу това, което се случва. Разбира се, от студентите могат да излязат по-ясни идеи за това какво трябва да се случи след това. Но според мен, първата работа на хората е да излезят и да кажат на правителството, ако има нещо, което не е наред”,твърди още Христо. Той определи реакцията на хората като първична и много чиста.


Целия разговор гледайте във видеото.