2,7 милиона лева са дали три правителства за граждански договори от януари до септември 2013 година

2,7 милиона лева са дали три правителства за граждански договори от януари до септември 2013 година, съобщава вестник „24 часа”. 

 

98 хонорара със средна стойност 3168 лв. е изплатило за първите девет месеца на годината Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Това показват справки за гражданските договори, сключвани от ведомствата в последните осем години.

 

2,7 млн. лв. са дали като хонорари през тази година министрите от три правителства - на Бойко Борисов, на Марин Райков и на Пламен Орешарски.

 

Най-високите хонорари са в Транспортното ведомство, следват социалното с 2893 лв. среден хонорар и Министерският съвет с 1925 лв.

 

По 400 лв. за здраве се полага за всеки българин догодина, съобщава вестник „Монитор”.  Това стана ясно вчера след като депутатите гласуваха на второ четене  бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). 

 

Народните представители окончателно решиха 2,82 млрд. лв. да отидат за здраве през 2014 година. Ако разделим тази сума на  7-милионното ни население, става ясно, че на всеки българин се полагат по 400 лв. за здравеопазване. Депутатите гласуваха и потребителската такса за посещение при личен лекар за пенсионери да бъде намалена от 2,90 лв. на 1 лв.

 

Повече от печата гледайте във видеото!