Наложена бе проверка от общинската администрация

Сигнал до Нова телевизия за неправилно поставен павилион за вестници във Варна предизвика проверка от общинската администрация. В рубриката „Моята новина“ наш зрител ни изпрати снимки, които показват, че въпросният павилион пречи на пешеходците да вървят по тротоара.

 

Такива павилиони за вестници има на много улици във Варна. Поставени са върху тротоарите в близост до спирки. Преминаването около този павилион обаче създава трудности на хората. Репът за вестници е поставен така върху тротоара, че за да могат хората да минат покрай него, трябва да слязат на пътното платно.

 

Спирката, до която е лавката, обслужва осем от линиите на градския транспорт. Когато автобусите спрат, пътниците слизат буквално на сантиметри от павилиона. “Определено пречи. Много е близо и няма къде да се разминаваме. Даже преди малко видях една госпожа, не можеше да мине и да дойде насам“, казва Мариян Петров.

 

След сигнала от Нова телевизия, общината разпореди проверка. Резултатът показва, че е спазено изискването павилионът да е на два метра от ръба на тротоара. Разстоянието обаче драстично намалява, когато витрините на репа са отворени. За това е предупреден концесионерът на обекта.

 

„Имаме уверения от него, че до края на тази или следващата седмица ще бъдат предприети мерки. Вече е негов избор дали този павилион ще бъде премахнат оттам, или ще бъде заменен с някой по-малък, за да не създава трудности на гражданите“, категоричен е Евгени Орманлиев, гл. експерт „Концесии“ към Община Варна.

 

В момента общинската администрация изготвя схема, която да регулира точните изисквания и параметри за разполагане на такива павилиони по спирките във Варна.

 

Вашите сигнали за рубриката "Моята новина" може да ни изпращате ТУК.