Причина за безводието е продължаващ ремонт за смяна на водопровод

Калните улици в Марикостиново, които ви показахме в „Моята новина” миналата седмица, ни накараха да проверим защо хората там живеят в такива първобитни условия. Хората в  селото нямат вода с дни, но имат кал. Ремонтът на водопровода продължава вече твърде дълго.

 

Във всяка къща има по един дежурен, който следи кога идва водата. Докато едни събират вода в бидони, други се спасяват по друг начин - със собствени сонди. Хората казват, че причина за безводието е дълго продължаващ ремонт за смяна на водопровода.

 

Освен безводието, другият проблем, който ремонтът причинява, е лошата инфраструктура. С проблема е запознат и кметът на селото Иван Сотиров, според когото обаче този ремонт е единствената надежда проблемът с безводието да се реши трайно.

 

„Най-големият проблем на село Марикостиново винаги е бил водният режим лятото. Мисля, че с изграждането на новия водопровод само на 100 процента не мога да гарантирам, но до голяма степен ще решим недостига на питейна вода през летния сезон”, казва той.

 

От фирмата, изпълнител на обекта, уверяват, че подмяната на водопровода ще приключи до дни. Проектът е със срок на изпълнение една година, но намеренията на фирмата са да съкратят срока на два месеца. След подмяната на тръбите, обещанията са през следващото лято вода да има денонощно.

 

"Почистени улици"Останалите сигнали в рубриката „Моята новина”:

 

Зимата пак ни изненада в края на ноември

 

Мрак в "Дружба"

 

Околовръстното шосе не беше почистено

 

Заледени и непочистени улици

 

"Почистени улици"

 

Тоалетна

 

Вашите сигнали за "Моята новина" може да ни изпратите ТУК.