Тогава пиян шофьор отнема живота на шестима младежи в Симеоновград

Трагичната катастрофа в Симеоновград, която отне живота на Яница, Мелин, Гошо, Трифон, Красимир и Евгени, вече не е на дневен ред. Но как се преживява фактът, че присъдата за шест отнети живота е 12 години? Близките на загиналите деца в разтърсващо видео в ДИКOFF.


Припомняме, че преди повече от две години, минути преди Възкресение Христово, пиян шофьор прегази и уби на място шестима младежи на възраст между 17 и 19 години. Четири момчета и две момичета изгубиха живота си, докато отивали и се движели по тъмния тротоар към храма.


23-годишния шофьор Данаил е получил книжка пред три месеца. Не е ясно защо през Великденската нощ е настъпил газта. Сигурно е обаче, че е бил пиян. Пробата му тогава показва 1,3 промила алкохол в кръвта. От огледа тогава става ясно, че колата няма спирачен път. В колата си Данаил е возил още двама души, които остават невредими.


Какво разказват родителите, които няма да прежалят децата си, оцелелите младежи и какво казва в свое оправдание младия шофьор гледайте във видеото.