Вижте кадрите, уловени от Татяна Чохаджиева

"Сърце в очите" е новата рубрика на NovaNews.bg, в която ще откривате авторските фоторепортажи на водещата на Новините на Нова Татяна Чохаджиева

 

Галерията, която виждате, е от индийския танцов спектакъл на Видха и Абхиманю Лал, които са у нас по покана на индийското посолство и фондация "Изток-Запад". 

 

Спектакълът „Невероятната Индия” е базиран на катхак - една от осемте разновидности на индийския класически танц, характерен с многобройни пируети и изключително бързи движения на краката.  


"Катхак" произлиза от санскритската дума катха, която означава "история". А древните бардове катхака са разказвали митологични истории, съпроводени с музика и танци.   


Видха Лал е една от най-ярките звезди на танца катхак. Тя е официален носител на рекорд на Гинес за най-много пируети в стил катхак – 103 за една минута. Абхиманю Лал е участвал е в множество престижни фестивали в Индия, Великобритания, Норвегия, Холандия, Канада, Русия, Египет, Южна Африка, включително и на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.