Ако фактурата за електричество се окаже непосилна за семейния бюджет, ще преговаряме с Eнергото, съобщава „Стандарт”

Сметката за тока ще може да се плаща на вноски, съобщава вестник „Стандарт”. Ако фактурата за електричество се окаже непосилна за семейния бюджет, ще преговаряме с eнергото, за да се издължим разсрочено. Услугата "Персонален съветник" се въвежда пилотно от ЧЕЗ, която обслужва цяла Западна България.

 

Над 2 милиона абонати ще могат да се възползват от нея. Така ще се избегне спирането на тока като наказателна акция за неплатена сметка. Досега подобна услуга е възможна единствено за клиентите на "Топлофикация". За да се издължим разсрочено, трябва да подадем молба в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ. Консултанти на компанията ще се свържат с желаещите, за да уточнят размера на вноските. Те ще зависят от възможностите на всеки, който иска да ползва услугата.

 

Еврокомисията финализира изключително критичен доклад, съобщава вестник „Сега”.

 

Ключовите реформи, за които от Европейската комисия (ЕК) настояваха с последния си доклад за България от лятото на 2012 г., не са изпълнени. Това показва прегледът на препоръките по механизма за сътрудничество и проверка. Провалът на управляващите в различни сфери няма как да не бъде акцент в предстоящия в началото на 2014 г. евродоклад. От седмица насам министърът на правосъдието Зинаида Златанова подготвя публиката за много критичен доклад през януари. По думите й две ръководства на прокуратурата, две правителства и две мнозинства в парламента не трябва да бягат от отговорност.

 

Повече от печата гледайте във видеото!