Сега и топлинните счетоводители да почукат, не сме длъжни да им отворим

Санкциите срещу тези, които крадат парно, нямат смисъл, ако не започнат да се прилагат стриктно. Това мнение изразиха потребителски организации по повод предложението на топлинните счетоводители за по-сериозни наказания за хората, които манипулират топломери, разкачат радиатори и не допускат проверителите до домовете си.

 

Сега и топлинните счетоводители да почукат, не сме длъжни да им отворим. А това значи, че зад затворените врати на дома си, всеки може да  манипулира топломера и да се топли за сметка на комшиите

 

Такова съмнение проверяващите имат и за съседите на Иванка, за която вече ви разказахме. С фактурата си за декември, жената получава неприятна изненада – 400 лева сметка за двете седмици, в които е била в София. При това – за апартамент от 64 квадрата. 

 

В 4 от апартаментите или никой не отваря, или просто не пуска проверителите. 

 

Оказва се, че във всяка сграда има поне по един апартамент, в който отчетниците не могат да влязат. Причините са различни. 

 

Възможното решение - санкции.

 

А от правилата няма смисъл, ако никой не ги прилага, смятат потребителските организации. 

 

Иначе – оплаквания по подозрение в кражба на топло от съседите пристигат всеки ден при топлинните счетоводители. 

 

В случая с Иванка - оказва се, че комшии са решили да ползват парно, въпреки че са заявили, че няма да го правят. Това се случва нерядко, а сметките им ще бъдат коригирани още другия месец.

 

Мистерия обаче остава какво се случва зад вратите на 4-те апартамента, в които проверителите така и не успяха да влязат.