Гаранцията за оставане начело дойде след титла в ски бягането

Олимпийската титла в ски бягането на 50 km гарантира, че Русия ще завърши като най-успешната нация на 22-те Олимпийски зимни игри в Сочи. Успешният финал за домакините бе осигурен с победата на Александър Легков. Той финишира като шампион в маратонската за зимните спортове дистанция с време от 1:46:55.2 час.

 

Триумфът в една от последните дисциплини на Игрите бе пълен след като сребърното и бронзовото отличие също станаха притежание на руснаци. С фотофиниш по-напред от двамата подгласници завърши Максим Вилегжанин, докато Иля Чернусов остана трети.

 

След настоящият старт и при оставащи да бъдат разпределени само още два комплекта медали до края на Игрите, Русия е начело по медали с 12 златни, 11 сребърни и 9 бронзови отличия. Норвегия е втора с 11 златни, 5 сребърни и 10 бронзови медала.

 

Само единият от двамата ни представители в дисциплината – Андрей Гридин успя завърши. Роденият в Казахстан ски бегач завърши на 4:46.5 минути зад лидера и зае 41-то място. Веселин Цинзов не успя да финишира.