На “Московска” няма нищо общо, в МО отказват коментар

Кой спря протестния концерт на "Софийските солисти" е въпрос, който тъне в мистерия. Вчера музикантите искаха да излязат на сцената в светлоотразителни жилетки - символ на това, че заплатите им са близки с тези на служителите по чистотата. Това обаче не им беше позволено.

 

Минути след началния час на концерта – публиката още беше пред вратите на Военния клуб. Вместо на сцената, музикантите също се озоваха на улицата.

 

Часове по-рано, цигуларят Жечко Петков и колегите му разказаха пред екип на Нова ТВ за това, което влагат в музиката… и за това, което получават в замяна. Оказа се обаче, че идеята им да изразят недоволството си на сцената, не се е понравила на всички.

 

Мотивът за получения отказ - Военният клуб не може да бъде използван за протести, въпреки уверенията на музикантите, че не става въпрос за протест и че не влагат и капка политика в акцията си.  

 

Случилото се далеч не се хареса на почитателите. Част от тях заподозряха общината, от която зависи музикантите да получат справедливо заплащане. От „Московска” обаче отрекоха да имат нещо общо.

 

Министерството на отбраната, което стопанисва Военния клуб, отказа коментар. Така отговорът на въпроса кой спря концерта, потъна някъде между институциите. Оценката на зрителите обаче беше безпощадна – „действия антикултура”.

 

Повече за случая ще научите от видеото.