Електрозахранването е възстановено в целия град

Отмениха бедственото положение в Свиленград. Електрозахранването е възстановено в целия град, съобщават от общината. От енергоразпределителното дружество EVN съобщават, че проблеми има само в няколко села, но се очаква и те да бъдат отстранени до утре.  

 

В града уверенията са, че навсякъде има ток. В някои от селата има малки локални аварии. От EVN казват, че там ще пристигнат генератори, с които ще бъде осигурено електрозахранване на техните клиенти. Припомняме, че заради лошото време от снощи огромна част от града и околните села бяха без ток, a от тази сутрин и без вода.

 

Около 22:00 часа снощи Свиленград замръква. Заради лошото време една след друга се случват няколко аварии по електроразпределителната мрежа. В Любимец ситуацията е овладяна бързо, но по сметки на местната власт в Свиленград над 20 000 души са останали без ток. Хората изкарали нощта на студено, детските градини и училища в общината днес са затворени.

 

По почти всички улици в града има паднали кабели, основно на кабелни и интернет оператори.  Тази сутрин е спряно и водоподаването. А общината обяви бедствено положение. 20 аварийни екипа на ЕВН отстраняват авариите в Свиленград. В ранния следобед беше възстановено електрозахранването на част от детските градини и обществените сгради.

 

Проблемите с електрозахранването се отразиха и на работата на ГКПП „Капитан Андреево”. Рано тази сутрин там беше спряно пропускането на всички видове автомобили. То беше възстановено с генератори малко преди обяд. Въпреки това опашката от товарни автомобили вече е над 15 километра и подмина Свиленград. Граничните власти се надяват, че тя ще бъде изчистена скоро. От утре училищата в града ще работят, а от общината се надяват да няма повторни аварии и всичко ще бъде наред. 

 

Всичко по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Димитър Иванов