Целта им е да привлекат общественото внимание към SOS Детските селища

Запознайте се с Даниел и Люпчо. Те ще се впуснат в 15-дневен тур от 1700 км през шест балкански страни. И ще го направят с велосипеди. Целта им е да привлекат общественото внимание към SOS Детските селища, където и двамата са отраснали.

 

Люпчо е от Македония, а Даниел - от България. Двамата се срещнали на футболен турнир през 2005 г. и внезапно възникналото им приятелство продължава и до днес. Бидейки силни атлети, Люпчо и Даниел виждат в това усилие тяхната възможност да се отплатят за шанса да пораснат в пълен с обич дом. 

 

Люпчо и Даниел потеглят на 2-ри април и ще приключат велосипедната обиколка на 16-и април 2014 г. Техният маршрут е следният: 

02 април: начало от SOS Детско селище Дрен, България до SOS Детско селище Скопие, Mакедония, общо 200 км

03 април: SOS Детско селище Скопие, Mакедония до SOS Детско селище Прищина, Косово, общо 88 км

04 април: SOS Детско селище Прищина, Косово до Нови Пазар, Сърбия, общо 75 км

05 април: Нови Пазар, Сърбия до SOS Детско селище Кралево, Сърбия, общо 102 км

06 април: SOS Детско селище Кралево, Сърбия до Ужице, Сърбия, общо 94 км

07 април: Ужице, Сърбия до Рогатица, Босна и Херцеговина, общо 133 км

08 април: Рогатица, Босна и Херцеговина до SOS Детско селище Сараево, Босна и Херцеговина, общо 73 км

09 апрли: SOS Детско селище Сараево, Босна и Херцеговина до SOS Детско селище Грачаница, Босна и Херцеговина, общо 155 км

10 април: SOS Детско селище Грачаница, Босна и Херцеговина, до SOS Детско селище Ладимиревци, Хърватска, общо 145 км

11 април: SOS Детско селище Ладимиревци, Хърватска до SOS Детско селище Сремска каменица, Сърбия, общо 136 км

12 април: SOS Детско селище Сремска каменица, Сърбия до Белград, Сърбия, общо 73 км

13 април: Белград, Сърбия до Велика плана, Сърбия, общо 92 км

14 април: Велика плана, Сърбия до SOS Център за подкрепа на семейството, Ниш, Сърбия, 151 км

15 април: SOS Център за подкрепа на семейството, Ниш, Сърбия до Пирот, Сърбия, 76 км

16 април: Пирот, Сърбия до SOS Детско селище Дрен, България, общо 134 км

 

За Даниел

Даниел Миленов е на 23 години от Пловдив, България. Настанен е в SOS Детско селище Трявна, когато е бил на 3 г. „Детството ми беше удивително, просто перфектно. Бях доста палав и не пропусках възможност за игра или беля“, признава той.   

 

Напътстван и подкрепян от неговата SOS майка Севда, Даниел порасна като уверен и силен млад мъж, който днес работи усилено и гради кариера в продажбите.  

 

„Днес съм човекът, който съм, благодарение на моята мама Севда. Считам нея за своята истинска майка. Нейната любов, грижа и постоянна подкрепа, както и ценностите, в които ме възпита, ме правят всъщност силен човек“, казва той.

 

Даниел е опитен колоездач с богат опит. Миналата година той направи с велосипед прехода от София до SOS Детско селище Скопие и редовно изминава дълги разстояния с велосипед. Той тренира усилено за балканската обиколка, която както казва той: “означава много за мен”! “Искам всички да знаят какво SOS детски селища дават на децата в нужда!”

 

За Люпчо

 

21-годишният Люпчо Кръстев е приет в SOS Детско селище Македония на шестгодишна възраст. “В SOS Детски селища получих ново семейство, братя и сестри, много любов и топлина. Преди това живях в приют, където не получавах нищо друго освен малтретиране. Едва в SOS Детски селища се научих да бъда дете. Сега знам много добре какви са правата на детето. Като погледна назад, мога да кажа, че за мен те станаха реалност едва след като дойдох в SOS Детски селища”, казва той.

 

В момента Люпчо учи и работи. Усилено преследва своята страст към пеенето, като се надява един ден то да му стане професия.

 

Люпчо тренира и кара колело всеки ден в подготовка за балканската велосипедна обиколка. Той казва, че очаква с нетърпение предизвикателството, но най-вече “срещата с децата от SOS детски селища и да покаже на обществеността, че SOS детски селища са място, където всички ние намерихме нашия дом и семейство”.

 

Подкрепете тази прекрасна инициатива. Станете техни спонсори.