Ремонти в града може да са повредили част от газопреносната мрежа

Хората в Севлиево живеят в страх и се опасяват от нови взривове от теч на газ, след като стана ясно, че ремонти в града може да са повредили част от газопреносната мрежа. В момента се прави пълна проверка на тръбите.

 

Разрушенията на севлиевската улица „Васил Левски” далеч не се изчерпват със срутената къща, която се превърна в ковчег за 11-годишния Анатолий. Съседите на почерненото семейство Ангелови се оплакват, че всичките им прозорци са изпочупени, таваните им са напукани, а мазилките на стените са по пода. Баба Руса дори подозира, че течовете на газ са поне от две години. Възрастната жена се страхува да спи под напукания таван на къщата и в стаите, в които отоплението е на газ.

 

Все още в шок са Фатме и Абидин, които усетили смъртоносния взрив като земетресение. Семейството ни показва щетите в дома си, останал е само един здрав прозорец.

 

Кметът на града обаче успокои, че няма опасност от нови взривове. А докато в Севлиево броят щетите, в София 15-годишната Александрина продължава да се бори за живота си. Момичето вече е контактно, но му предстоят още няколко операции.

 

Репортер: Десислава Георгиева