Банкерът твърди, че е бил умишлено набеден в престъпление от членове на "Протестна мрежа"

Цветан Василев с контраобвинение срещу трима от най-активните протестиращи. В сигнал до главния прокурор банкерът твърди, че е бил умишлено набеден в престъпление от членове на "Протестна мрежа", които по-рано подадоха сигнал срещу него. 

 

Първо от "Протестна мрежа" подадоха сигнал до прокуратурата, в който се говори за данъчни престъпления и за неясно финансиране от търговски дружества, свързани с Делян Пеевски, Николай Бареков и банкерът Цветан Василев. Прокуратурата започна проверка, а Василев отвърна с искане за насрещна прокурорска проверка – срещу Антоанета Цонева, Асен Генов и Николай Стайков. Обвинява ги в умишлено набедяване. 

 

Цветан Василев отказа да даде интервю пред Нова телевизия, защото "няма възможност". Банкерът обаче намери възможност да даде интервю само пред една интернет агенция.  

 

Пред ПИК Цветан Василев казва: "Вярвам, че прокуратурата, така както бързо се разпореди с проверката на т.нар. от "Протестна мрежа" и по-скоро от техните кукловоди - организирана престъпна група, така бързо ще се произнесе и по нашия сигнал за набеждаване по отношение на мен и на Корпоративна търговска банка."

 

Антоанета Цонева и Асен Генов отговориха, че не са набеждавали умишлено никого, най-малкото защото самите те от скоро са акционери в Корпоративна търговска банка. От прокуратурата обясниха, че сигналът на Цветан Василев вече е приет и е придвижен по законовия ред