Временни заоблачавания ще има привечер над северните и източните райони

В сряда ще е слънчево. Денят ще започне с краткотрайни мъгли по поречието на Дунав, и по върховете на планините. Видимостта бързо ще се подобри. Временни заоблачавания ще има привечер над северните и източните райони. Вятърът в източната половина от страната ще е умерен и ще създава усещане за хладно време.

 

Минималните температури ще са около нулата - по-високи по Черноморието, а по-ниски в котловините на запад. През деня ще е с три-четири градуса по-топло от днес, с максимални стойности между 11 и 15-16 градуса.

 

В планините ще е предимно слънчево със слаб, по върховете умерен северен вятър. На 1000 се очакват най-много  5-6 градуса, а на 2000 м. - около  минус 2. Вятърът и новият сняг повишиха лавинната опасност особено в Рила, Пирин и Витоша.

 

В по-голямата част от Европа времето също ще е слънчево и спокойно с температури между 10 и 15 градуса, по-високи по Атлантическото крайбрежие. Заради циклони над Западното и Източно Средиземноморие ще е ветровито, с вълни по крайбрежието и доста облаци в следобедните часове.

 

Слънчевата седмица в Европа ще приключи през почивните дни, когато студен въздух от Север ще прекоси континента с облаци, вятър и слаби валежи. Застудяването на Балканите ще е подобно на това от предишните дни, но почти без валежи.

 

В Четвъртък у нас ще е слънчево и малко по-хладно. В петък и събота отново ще е слънчево с дневни температури над 15 градуса В неделя и понеделник ще е предимно облачно. Със силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. На места са възможни слаби валежи от дъжд и мокър сняг. Утре обаче ще е слънчево и сравнително топло. В Източна България вятърът ще ни напомня за себе си с пориви до 30-40 км/час.

 

Още за времето вижте на Sinoptik.bg. Пътната обстановка следете на живо на  Kamerite.bg.