Временни заоблачавания ще има привечер над северните и източните райони

В сряда над страната ще бъде ясно с незначителна облачност над североизточните и югоизточни райони. По брега на морето е ветровито.


През деня ще е слънчево. Северният вятър в източната половина от страната ще е по-често умерен и ще създава усещане за хладно време. Временни заоблачавания ще има привечер над северните и източните райони.  


Температурите навън са между 1 и 5 - 6 градуса, по-високи до 7 - 9 са по Черноморието, а по-ниски - минус 1 до минус 3 градуса - в Предбалкана и котловините на запад.


През деня чуствително ще се затопли и показанията на термометрите ще достигнат 11 - 15 градуса.


В планините ще е предимно слънчево със слаб, по върховете умерен северен вятър. На 2000 метра се очакват най-много минус 2, а на 1000 - около 5 - 6 градуса. Въпреки слънчевото време планината крие опасности - вятърът и новият сняг повишават лавинната опасност, особено в Рила, Пирин и Витоша, така че бъдете внимателни.


В петък и събота отново ще е слънчево. През първия ден вятърът навсякъде ще отслабне, а през втория ще се ориентира от югозапад и допълнително ще повиши температурите.


В неделя и понеделник ще е предимно облачно. Със силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Не са изключени слаби валежи от дъжд и мокър сняг.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg