По думите му в момента в Украйна цари хаос и анархия

„Православна зора” не е нито партия, нито сдружение, а е неформална организация”, каза в „Здравей, България” Павел Чернев, бивш депутат от „Атака”, който заминава за Крим като доброволец, за да защитава правата на българското малцинство там.

 

Поканата идва от страна на кримското правителство. „Поканени сме като представители на Центъра за геополитически анализи, който е неправителствена организация, специализирана в наблюдението и провеждането на избори и референдуми в цяла Европа”, каза от своя страна Симеон Костадинов. 

 

Той обясни, че по време на престоя си в Крим ще наблюдават да няма нарушения по време на изборния процес и волята на кримския народ да бъде отчетена коректно. 

 

„Втората ни мисия, която все още подготвяме, е да сформираме българска дружина, която при нужда да направи щаб на българска отбрана в Украйна”, добави още Костадинов.

 

По думите на Чернев в момента в Украйна цари хаос и анархия. "Редът е поет от местни групировки, които налагат реда със сопи и оръжия”, подчерта Костадинов.

 

Павел Чернев обясни, че доброволците ще пътуват на собствени разноски, а разходите на международните наблюдатели се поемат от Крим. 

 

Повече по темата гледайте във видеото.